Hur man lär sig studsmatte-tricks

0
18370

Det finns hur många hopptricks som helst att lära sig. Men det är viktigt att man lär sig grunderna först. Om man lär sig från grunden så kommer det bli lättare att gå över till mer avancerad tricks allteftersom ens färdigheter förbättras.

Här kommer en sammanställning av 10 övningar, från de allra lättaste till ganska avancerade. Kom ihåg att inte avancera till nästa övning förrän du bemästrar de enklare.

1.  Den grundläggande studsen. Detta är den allra enklaste övningen men också den viktigaste. Se till att bemästra att hoppa upp och ner så högt du kan. Du behöver studsen för att kunna ta fart för att kunna utföra tricks. Kom ihåg att inte ens tänka på att utföra tricks innan du känner dig helt bekväm med att studsa.

2. Hoppa gränsle. Försök hoppa så högt du kan samtidigt som du lyfter fötterna till din midjehöjd. Försök även att hoppa så brett isär som du kan. Hoppa tills du känner dig säker med övningen.

3. Halvtwist och fulltwist hopp. Börja med att hoppa upp och vrida kroppen 180°, landa på motsatt sida och hoppa återigen för att komma tillbaka till ursprunglig position. Testa med att göra vridningar åt slumpmässigt olika riktningar. När halvtwist hoppen sitter så försök att göra full twist hopp. Hoppa upp i luften och rotera hela 360° och landa på ursprunglig position. Se till att ha händerna över huvudet så att din kropp jobbar under vridmomentet.

4. Halvtwist hopp till sittande studs. Nu börjar det bli en aning svårare. Hoppa upp, vrid 180° och landa på rumpan. Se därefter till att lyfta tillbaka med studsen och vrida 180° till ursprunglig position. Detta är en utmärkt övning för att träna att studsa med kroppens kraft utan att förlita sig på benen.

5. Halvtwist till ryggstuds. Denna övning påminner nr4. Du börjar med att hoppa, vrid 180° och landa på rygg. Följ med studsen upp och rotera tillbaka till ursprunglig position.

6. Vaggan. Försök att utföra liknande hopp efter bild. Det kan vara svårt till en början men du kommer öva upp den smidighet du behöver för kommande tricks.

7. Gör en Cody. Tricket Cody är döpt efter dess skapare. Hoppa upp gör en framåtvolt och landa på ryggen. I studsen upp vänder du kroppen i framåt position och landar på mage för att sedan studs upp på benen. Du kan se hur en Cody går till här.

8. Att göra en Barani är inte det lättaste och du bör inte ens testa denna övning om du inte bemästrar de tidigare övningarna. Hoppa upp och gör en framåtvolt. När volten i princip avslutat så gör du en twist och vrider kroppen 180°. Landningen sker i motsatt riktning som du startade övningen på.

9. Handfjädern ser enklare ut än vad den är. Hoppa upp, landa på knäna och gör en handkullerbytta. När benen är i top som på bilden så vrider du kroppen 180° och landar på knäna i motsatt position från start.

Kom ihåg att alltid vara uppvärmd när du hoppar. Se till att inte vara ensam när du försöker mer avancerade övningar. Känner du dig minsta osäker på de enklare övningarna bör du definitivt avstå de svårare.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here